Ismét előkelő helyen végzett a Tárki a 2018-os Global Go To Think Tank Index Report által közölt rangsorban

A Pennsylvaniai Egyetem Think Tanks and Civil Societies Program-ja által kiadott éves beszámolóban idén 7 listára kerültünk fel.

– A Tárki Társadalomkutatási Intézet Magyarországon a legmagasabb helyezést érte el

  • a legjobb társadalompolitikai agytrösztök (Top Social Policy Think Tanks) listáján (5. Közép-és Kelet-Európában és 49. a világban)
  • a legjobb forprofit agytrösztök (Best For Profit Think Tanks) listáján (a világ 50 legjobbja között, a közép- és kelet-európai régióban egyedüliként)
  • a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listáján (61. a világban és második a közép- és kelet-európai régióban)

– A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézetnek köszönhetően (ami a Tárki Csoport tagja), a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is szerepelünk:

  • egyetlen magyar agytrösztként szerepel a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök (Top Domestic Economic Policy Think Tanks) listáján (74. a világon)
  • 79. helyen szerepel a nemzetközi gazdasági agytrösztök (Top International Economics Policy Think Tanks) listáján
  • a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök (Top International Development Think Tanks) rangsorában pedig 130. helyen

Mindent egybevetve, Közép- és Kelet-Európában a 40. legjobb agytröszt a Tárki. Büszkék vagyunk arra, hogy független intézetünk munkája rendszeresen elismerésben részesül. 


A rangsorolás módszertanáról, főbb tapasztalatairól és a részletesebb eredményekről itt olvashat.