Idén is a világ legjobb agytrösztjei között a TÁRKI

2016. január 29-én megjelent a 2015 Global Go To Think Tank Index Report, a világ agytrösztjeinek új rangsora (lásd). A Tárki csoport 2015-ben hat különböző listán is megjelenik, míg a korábbi években háromban szerepelt intézetünk.
A Tárki 2015-ben a közép-európai agytrösztök listáján (Top think tanks in Central Europe) a 37. helyezést, a világ legjobb szociálpolitikai agytrösztjeinek rangsorában (Top social policy in the world) a 48., a legjobb magánintézetek (Best for profit in the world) közül pedig az 50. helyet érte el.

A világ legjobb gazdaságpolitikai agytrösztjei (Top domestic economic policy in the world) között a 71., a legjobb nemzetközi gazdaságpolitikai agytrösztök listáján (Top International Economics) a 79., valamint a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök világrangsorában (Top international development in the world) a 126. helyen szerepelünk a Kopint-Tárki elismeréseként.

Ezeken kívül a Tárki megjelenik még a legjobb független agytrösztök (Best independent think tanks) között is (amely kategóriában rangsort nem állapítottak meg). A jelölési, értékelési folyamat során 6846 agytrösztöt tekintett át a University of Pennsylvania kutatócsoportjának koordinálásban 4750 szakértő, szakpolitikus és újságíró.