Regisztrációs űrlap

A regisztrációs űrlap kitöltésével Ön elfogadja a TÁRKI Adatbank adatfelhasználási feltételeit. Ezek a következők:

A Társadalomkutatási Informatikai Egyesülés (TÁRKI) Társadalomtudományi Adatbankjában lévő adatbázisok, adatgyűjtemények csak tudományos kutatás céljára használhatók fel.

A személyes adatokat is tartalmazó kutatási adatbázisokat a TÁRKI Adatbank anonimizáltan kezeli. Ezek az adatok egyéb adatokkal csak akkor kapcsolhatók össze, ha az kutatás céljára szükséges.

Az adatbázisok felhasználói kötelesek betartani az adathasználat során a vonatkozó magyarországi jogszabályokat, különös tekintettel az 1992. évi LXIII. törvényre (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról), valamint az 1995. évi CXIX. törvényre (a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről).

A digitális adatbázisok különböző formátumokban (SPSS sav, por, STATA, txt) érhetők el. A felhasználónak rendelkeznie kell a statisztikai elemzésekhez szükséges számítógépes alkalmazásokkal.


A portál regisztrált felhasználói letölthetik a Magyar Háztartás Panel vizsgálat (MHP) és a Háztartások Életút Vizsgálata (HÉV) kutatás adatbázisait.

Az Ön személyes adatait (név, e-mail cím) a TÁRKI harmadik fél részére nem adja át.


By registrating to the site, you accept the following terms:

You will use the data data files distributed by the TÁRKI Data Archive only for scientific purpose. Any other use require separate contract with TÁRKI Data Archive.

Contact: TÁRKI Joint Research Center -1112 Budapest Budaörsi út 45.

Data users should respect the protection of personal data as it is defined in the Hungarian law.

Your personal data (name, email address) will not be transferred to other parties.

Személyes adatok
Írja be a teljes nevét ékezetekkel, mint pl. Horváth Gábor
(Szükséges)
Adja meg felhasználói azonosítóját, mint pl 'ghorvath'. Nem tartalmazhat szóközt, ékezetes betűket és egyéb speciális karaktereket. A felhasználói azonosítók és jelszavak kisbetű/nagybetű érzékenyek; győződjön meg róla, hogy nincsen benyomva a Caps Lock billentyű. Ezzel a felhasználói azonosítóval tud belépni az oldalra.
(Szükséges)
Írja be az email címét! Szükséges, arra az esetre, ha elfelejtené a jelszavát. Az Ön email címét nem adjuk ki harmadik félnek.
(Szükséges)
Legalább 5 karakter legyen.
(Szükséges)
Írja be újra a jelszót! Figyeljen arra, hogy azonos legyen az előzővel!

A regisztráció feltételeit elfogadom.

adatbázis letöltéshez

A honlapunk regisztrált felhasználó letölthetik a mind az MHP, mind a HÉV kutatási adatbázisait. Ha még nem regisztrált felhasználó, kérjük, kattintson ide. Az adatfelhasználási feltételeket megtekintheti a regisztrációs űrlapon. Legyen Ön is regisztrált felhasználónk.